Zöldséges palacsintatorta

A palacsinta hozzávalóit a szokásos módon simára keverjük, félóráig pihentetjük, majd olajon 10-12 palacsintát sütünk belőle. A palacsintákat kerek tűzálló tálba úgy fektetjük egymásra, hogy felváltva megkenjük a zöldséges és a káposztás töltelékkel. A káposztás rétegeket tejföllel is meglocsoljuk. A torta tetejére üres palacsintát borítunk, és megkenjük a maradék tejföllel. Előmelegített sütőben, 180-200 fokon 20 percig sütjük. Úgy szeleteljük, akár a tortát.

1. töltelék

Az első töltelékhez a leveszöldséget apró kockákra vágjuk (levesben főtt zöldséget is használhatunk), és egy evőkanál olajon a meghámozott és kis darabokra vágott paradicsomokat hozzáadva, sóval és kakukkfűvel ízesítve puhára pároljuk.

2. töltelék

A második töltelékhez a káposztát negyedeljük, kitorzsázzuk, és vékony csíkokra vágjuk. Az olajon az összezúzott fokhagymával, sóval meg köménymaggal fűszerezve, egy kevés vizet hozzáadva 10-15 percig pároljuk.