Zöldborsókrémleves tejszínes pulykagaluskával

Zöldborsókrémleves tejszínes pulykagaluskával

Finomra vágjuk a vöröshagymát, megdinszteljük a vajon.
Rádobjuk a zöldborsót, együtt pároljuk. Kevés vizet öntünk
rá, épp csak annyit, hogy ellepje, sózzuk, és puhára főzzük.
Közben egy másik lábasban sós, hideg vízben felrakjuk főni
a felkockázott sárgarépát. Ha roppanósra főtt, leszűrjük. A levét hozzáadjuk a megfőtt zöldborsóhoz, ráöntjük a tejszínt is, beledobjuk a felvágott petrezselyem zöldjét, és botmixerrel pürésítjük. Ha selymesebben szeretjük, akkor szitán áttörjük. Ha kész, belekeverjük a megfőtt sárgarépakockákat is. Aprítógépbe rakjuk a pulykahúst az egész tojással, a tejszínnel, pici sóval és borssal, majd pár nyomással egyneművé forgatjuk. Sós vizet forralunk, kiskanállal beleszaggatjuk a masszát. Újraforrás után 5-10 perc alatt fő meg.

A GALUSKÁHOZ

kaloria 290 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.