Zöldbabos lasagne genovai módra

Zöldbabos lasagne genovai módra

A besamelmártáshoz felolvasztjuk a vajat, belekeverjük a lisztet, és felhevítjük (de nem pirítjuk!). Felöntjük a tejjel, simára keverjük, majd sóval, borssal és kevés szerecsendióval fűszerezzük. A mártást mérsékelt tűzön, kevergetve 10 percig főzzük. A bazsalikomot, a fenyőmagot, a fokhagymát, 6 dkg parmezánt meg az
olívaolajat a mixer keverőtáljában pürévé törjük, majd elvegyítjük a besamelmártással. A feldarabolt zöldbabot és a kockákra vágott krumplit 5 percig sós vízben főzzük, majd a mártáshoz adjuk. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Vajjal kikenünk egy kisebb tepsit, rákenünk egy réteg zöldséges besamelmártást, befedjük két tésztalappal, ismét mártás következik, majd megszórjuk reszelt parmezánnal. Ilyen sorrendben rétegezzük, amíg a hozzávalókból tart. Legfelülre tésztát helyezünk,
megszórjuk sajttal, majd a lasagnét körülbelül 20 perc alatt megsütjük.

kaloria 790 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.