A zellert és a sárgarépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, majd a hagymával, a fokhagymával, egész borssal, sóval és petrezselyemmel ízesítve hideg vízben feltesszük főni. Nagyon lassan, legalább 1,5 órán keresztül csendesen forraljuk, hogy a zöldségeknek minél jobban kioldódjon az íze. Ezután leszűrjük, és hozzáadjuk a paradicsompürét meg a tojások fehérjét. Visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés mellett újra felforraljuk. Forrás után 20 percig lassan, gyöngyöztetve főzzük – derítjük a levest. Levesszük a tűzről, és hagyjuk leülepedni a zavaros sűrűjét. A tojások sárgáját elkeverjük a tejszínnel, a curryvel és egy csipet sóval. Kivajazott jénai edénybe öntjük, lefedjük, majd vízgőzbe állítva, közepes lángon körülbelül félóráig gőzöljük a sütőben. Amikor elkészült a kocsonya – kellőképpen megszilárdult –, hideg víz alá tesszük, lehűtjük. A levest leszűrjük, és a kockára vágott kocsonyával, valamint a benne főtt zöldségekkel együtt adjuk az asztalra.