A bélszínt éles késsel megtisztítjuk a hártyáitól, sózzuk, borsozzuk. Egy tepsiben megforrósítjuk a zsírt, beletesszük a húst, és forró sütőben, időnként megforgatva, 10 percig sütjük. Utána tálra szedjük, és hűvös helyre tesszük. A gombát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Vajban sárgára pirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldjét meg a gombát, sózzuk, borsozzuk, és 3-4 percig pirítjuk. Hozzákeverünk egy felvert tojást és a zsemlemorzsát, hagyjuk megkeményedni, és hűvös helyre állítjuk. A kész vajastésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk. A kihűlt hús tetején egyenletesen szétkenjük a hideg gombapépet, és a pépes oldalával lefelé a tészta közepére helyezzük. Ráhajtjuk a tészta egyik oldalát, azt bekenjük tojással, majd ráhajtjuk a tészta másik oldalát, s végül a végeken is behajtjuk. A beburkolt húst egy alacsony oldalú tepsibe tesszük úgy, hogy a gombapépes része felülre kerüljön. A fennmaradt tésztadarabkákat csíkokra vágjuk, és ezekkel díszítjük a cipót. A tetejét bekenjük tojással, és forró sütőben 20-25 percig sütjük, utána 20 percig langyos helyen állni hagyjuk. Tálalásnál éles késsel felszeleteljük, majd a szeleteket szép sorjában tálra helyezzük. A Wellington bélszínhez jól illenek a könnyed, pikáns mártások. A mártást a sült mellé öntjük, de külön csészében is kínálhatjuk hozzá.