Forrás: Ványi László

Vörösboros marhalapocka káposztás nudlival

  1. A marhahúst besózzuk, majd egy lábasban a felforrósított zsíron minden oldalán kissé megpirítjuk, elősütjük. Kivesszük az edényből, a visszamaradt zsiradékon pedig elkezdjük dinsztelni a megtisztított, feldarabolt zöldségeket. Hozzáadjuk a paradicsompürét, babérlevéllel, egész borssal és egy pici sóval ízesítjük. Tovább pirítjuk, amíg a paradicsompüré elveszíti az élénkpiros színét és rozsdabarnává válik. Ekkor visszatesszük a húst, felengedjük a borral meg annyi vízzel, hogy ellepje. A marha korától függően 2-3 óra alatt, lassú tűzön puhára pároljuk.
  2. Közben a burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Burgonyanyomóval még forrón
    áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. Egy kevés zsíron karamellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk a lereszelt, besózott
    és kinyomkodott káposztát. Őrölt köménnyel ízesítve puhára pároljuk. Az áttört burgonyát összedolgozzuk
    a liszttel, a tojással és a maradék zsírral. A tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, centi vastag rudakká
    vagdossuk, majd nudlikat sodrunk belőle. Lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, végül meghempergetjük a
    káposztában.

Párolt marhalapocka pisztáciás almamártással

Mustáros, párolt marhalapocka zöld fűszeres knédlivel

kaloria 790 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.