Vagdalt libamell almabefőttel

Vagdalt libamell almabefőttel

Lefejtjük a csontról a húst, és a bőrével együtt megdaráljuk. A zsemléket beáztatjuk a tejbe. Egy evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk a finomra
vágott hagymát, rátesszük az apróra felkockázott gombát, és néhány percig erős tűzön pirítjuk. Hagyjuk egészen kihűlni.
A darált húshoz adjuk a gombát, összedolgozzuk a jól kinyomkodott zsemlékkel, a tojásokkal, az áttört
fokhagymával, a megmosott citrom reszelt héjával és átszűrt levével, a majoránnával, a vágott petrezselyemmel, ízlés szerint sóval-borssal. A masszát
két részre osztjuk, visszapúpozzuk a csontra, a hús helyére. Gömbölyűre igazítjuk-simítjuk, és a maradék olajjal kikent tűzálló tálba tesszük. 1 dl vizet öntünk alá, és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük (60-80 perc alatt).
Kivesszük a húst a sütőből, s alufóliával letakarva 15 percig pihentetjük. Késsel fellazítjuk, óvatosan kiemeljük a „csontágyból”, nem túl vékonyan felszeleteljük, és kissé egymásra csúsztatva visszafektetjük a csontra. A pecsenyelé tetejéről eltávolítjuk a zsiradékot, átszűrjük, és külön csészében kínáljuk. Burgonyapüré, almabefőtt illik hozzá.

kaloria 400 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.