Forrás: Receptposta

Ünnepi kalács húsvétra

A tésztához az élesztőt langyos tejben egy csipet porcukorral felfuttatjuk. Összedolgozzuk a többi hozzávalóval, kidagasztjuk. Duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a háromféle tölteléket.

A túrót a cukor felével, az egyik csomag vaníliás cukorral és a tojássárgájával eldolgozzuk, óvatosan hozzákeverjük a négy tojásfehérjéből vert habot. A szilvalekvárt kikeverjük, a diót a maradék cukorral és vaníliás cukorral összekeverjük.

Ezután a megkelt tésztát három részre osztjuk, gáztepsi méretűre egyesével kinyújtjuk, a tepsibe sütőpapírt teszünk, és nyújtófára tekerve beleterítjük az első réteg tésztát. Megszórjuk a cukros dióval, a diót meglocsoljuk a tejjel. Erre ismét tészta kerül, amit megkenünk a szilvalekvárral. Ezt befedjük a harmadik tésztalappal, amire a túrót simítjuk. Ennek a tetejét meghintjük a fahéjjal. Ez a felső réteg, erre már nem kerül tészta. Közepes lángon (180 fokon) 50-60 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, hosszúkás szeletekre vágjuk.

 

kaloria 390 CAL
ido 165 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.