A konyhakész tyúkot egy nagy fazékba tesszük, és annyi hideg vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi. Fedő nélkül felforraljuk, a keletkező habot közben leszedegetjük. A leveszöldségeket megtisztítjuk, és nagyobb hasábokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, a kelkáposztát, a paprikát és a paradicsomot megmossuk. A zöldségeket a fűszerekkel együtt a leveshez adjuk, ízlés szerint megsózzuk, majd a levest takaréklángon, gyöngyöztetve addig főzzük, amíg a tyúkhús teljesen megpuhul. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, a spárgát megtisztítjuk, 5 cm-es darabokra vágjuk, és a zöldborsóval egy lábasba tesszük. 1-2 merőkanál húslevest szűrünk rá, fedő alatt puhára pároljuk. A megfőtt tyúkot óvatosan kiemeljük a levesből, és kisebb darabokra bontjuk. A bőrét eltávolítjuk a nagyobb csontokkal együtt, majd a húst levesestálba tesszük. A zöldségeket is kivesszük, és vékony hasábokra vágjuk. Ezeket is a tálba tesszük a külön párolt gombával, spárgával, karfiollal és kelbimbóval együtt, azután a levest rászűrjük a húsra meg a zöldségekre. A külön, levesben kifőzött cérnametéltet is beletesszük, és frissen vágott petrezselyem zöldjével megszórjuk.