A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A túrót áttörjük, jól kikeverjük a tojás sárgájával, a porcukorral, a citrom reszelt héjával meg a vaníliás cukorral. Ezután óvatosan hozzáadjuk a felvert tojáshabot, valamint a rumban áztatott mazsolát. A mákos töltelékhez a tejet felforraljuk, belekeverjük a darált mákot meg a mézet, csipetnyi őrölt fahéjjal ízesítjük. A réteslapokat hármasával tiszta konyharuhára terítjük, rétegenként beolajozzuk. Egyenletesen elkenjük rajta a máktölteléket, majd erre rásimítjuk a túrótölteléket. Megszórjuk a lecsöpögtetett meggybefőttel, majd a konyharuha segítségével a rétest feltekerjük. A rudak tetejét is beolajozzuk, a tekercseket olajjal kikent tepsire helyezzük, s 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk, vaníliasodót is kínálhatunk hozzá