Forrás: Ványi László

Törökmogyorós rakott tészta tejfölös-mustáros pulykacombbal

Törökmogyorós rakott tészta tejfölös-mustáros pulykacombbal

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és lehűtjük. Összekeverjük a felvert tojással, a reszelt sajttal meg a tejszínnel, megszórjuk a mogyoróval, azután kiolajozott tűzálló tálba öntjük, és közepesen meleg sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
A pulykacombot nagyobb kockákra vágjuk, megsózzuk,
majd egy lábasban 2-3 evőkanálnyi forró olajon
megpirítjuk. Hozzáadjuk a mustárt, kevés vizet öntünk
bele, és elkezdjük párolni. Amikor a hús már majdnem
puha, beletesszük az ujjnyi vastag karikákra vágott póréhagymát, és tovább főzzük. Amikor elfőtte a levét, hozzáadjuk a tejfölt, s azzal már éppen csak összeforraljuk. A forró rakott tészta kíséretében tálaljuk.

kaloria 1150 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.