Töltött zöld gombóc

Töltött zöld gombóc

A jól megmosott spenótot megfőzzük és leszűrjük. A burgonyát is megfőzzük, leszűrjük, és a spenóttal meg az apróra vágott fokhagymával együtt simára törjük. Hozzáadjuk a lisztet meg a tojást, megsózzuk, és sima tésztát gyúrunk.
Apróra vágjuk a gombát és a sonkát, majd kevés vajon átsütjük. A tésztából gombócokat készítünk, mindegyik közepébe teszünk a gombás sonkából, azután forró, sós vízben kifőzzük.
Az elkészült gombócokat leszűrjük, lecsepegtetjük, és kivajazott tűzálló edénybe sorakoztatjuk. Megszórjuk reszelt sajttal, és a forró sütőben csak addig sütjük, hogy a sajt jól ráolvadjon. Melegen tálaljuk.

kaloria 520 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.