Töltött karalábé

Töltött karalábé

A húst összekeverjük a félig megfőzött rizzsel, a felaprított hagymával, a majoránnával. Sózzuk-borsozzuk. Megpucoljuk a karalábékat, háromnak kivájjuk a közepét. A negyediket felkockázzuk. Ez a töltelékmennyiség a három karalábén kívül még négy levél megtöltésére elegendo. Úgy töltjük a leveleket, mintha töltött káposztát készítenénk. Egy akkora lábosba tesszük a megtöltött
karalábékat és leveleket, valamint a karalábékockákat meg a kivájt forgácsokat, amekkorában éppen elférnek együtt. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Beledobjuk a babérlevelet, sózzuk-borsozzuk, majd beleszórjuk a cukrot is. Fedő alatt puhára pároljuk. A tejfölt elkeverjük a paprikával és a liszttel, a végén ezzel habarjuk be a főzeléket. Mielott elzárjuk a lángot, beleszórunk egy csokor petrezselymet és egy felaprított karalábélevelet.

kaloria 410 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.