Töltött kacsa fűszeres vörösboros mártásban

Töltött kacsa

A kacsát kívül-belül bedörzsöljük sóval és borssal. A
zöldfűszereket leöblítjük, szárazra rázzuk, és apróra vágjuk. A felkockázott szalonnát zsiradék nélkül kiolvasztjuk egy serpenyőben. A zsírjában megpároljuk a felszeletelt hagymát és a gombát, majd rátesszük a kockákra vágott almát meg az áttört fokhagymát is. Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk az aprított diót és a zöldfűszereket. A masszát a kacsába töltjük, azután összetűzzük a nyílást.
Betesszük egy tepsibe, aláöntjük a levest és a bort. Hozzáadjuk a babérlevelet meg a szegfűszeget, majd a
150 fokra előmelegített sütőben fólia alatt puhára sütjük.
Azután 200 fokra emeljük a hőfokot, és a kacsát a pecsenyelével locsolgatva addig sütjük, amíg jó ropogós lesz a bőre. Kivesszük a sütőből, és melegen tartjuk.

Fűszeres vörösboros mártás

A pecsenyelét átszűrjük, elkeverjük a tejföllel. A mártást
sóval-borssal ízesítjük, és a kacsával együtt tálaljuk. Köretként hercegnő burgonyát és párolt brokkolit kínálunk
mellé.

kaloria 1100 CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.