Tökpüré tejben gombótával

Tökpüré tejben gombótával

Legjobb hozzá a magyar szürke (nagydobosi) sütőtök, melyet a dér már megcsípett, de természetesen
másfajta tökből is készíthetjük. A megtisztított, felkockázott tököt sós vízben kifőzzük. Összetörjük,
félretesszük. A két tojásból és annyi lisztből, amennyit felvesz, kemény csipetkét csinálunk. A tejet felforraljuk,
és lassú tűzön kifőzzük benne a tésztát. Összekeverjük a tökpürével, ízlés szerint cukrozzuk. Tányérokba
adagoljuk. Tetejére vékonyan fahéjat szórunk. Egy deci olajon kipirítjuk a vajat, végül alaposan meglocsoljuk
vele a desszertet.

kaloria 330 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.