Tojásos cukkinivagdalt

Tojásos cukkinivagdalt

Megmossuk a cukkinit, héjastul lereszeljük. Sóval öszszekeverjük, hagyjuk kicsit állni. Négy tojást keményre főzünk. Összekeverjük a darált húst a lereszelt vörös- és fokhagymával, a finomra vágott petrezselyem zöldjével, sóval, egy-két nyers tojással. Végül beledolgozzuk a levétől kinyomkodott cukkinit is. Ha túl lágy lenne a massza, kis zsemlemorzsával szilárdítjuk. Négyfelé osztjuk. Mindegyikből kis cipót gyúrunk, a közepébe egy-egy főtt tojást nyomunk. Kizsírozott tepsire ültetjük egymástól kissé távol. Olajjal meglocsoljuk. 160 fokos sütőbe rakjuk, és jó háromnegyed órán át sütjük, közben egyszer-kétszer megforgatjuk a tepsit, hogy egyenletesen süljön a vagdalt. Friss salátával tálaljuk.

kaloria 320 CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.