Tojáskrém

Az ünnepi trakták közepette igazi felüdülést jelent egy-egy könnyű desszert. Belbecs és külcsín pedig húsvét ürügyén ennél az édességnél épp összetalálkozik. A tojáskrémhez az öt tojássárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, és folytonos kavargatás közben belecsöpögtetem a rumot. A tejszínből kemény habot verek és hozzákeverem a tojássárgájához.

Csokinyuszi

Ha kész a tojáskrém, nekikezdek a nyuszifiguráknak, amelynek linzertészta az alapja. A lisztet keverőedénybe szitálom, és hozzákeverem a sütőport. Hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot, és a hideg margarint – esetleg vajat – belereszelem. A hozzávalókat összedolgozom, ügyelve arra, hogy ne legyen túl lágy a tészta, és a vaj se olvadjon meg nagyon. Ha a tészta ragadósra sikerülne, tegyük egy időre hűtőszekrénybe. A tésztát kevés liszttel beszórt munkalapon vékonyra nyújtom, és nyúl formájú tésztaszaggatóval kiszaggatom. A nyuszikat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütöm. A figurákat sütőrácson kihűtöm. Közben a csokit vízgőz fölött megolvasztom, majd a kész tésztanyulak felét megmártom benne, a krémből keveset felkenve rá tovább „nyulasíthatom”. A tojáskrémet üvegkelyhekbe teszem, tálalásig hűtőszekrényben pihentetem, és a csokinyuszikkal, citromfűlevéllel díszítve tálalom.