Forrás: Pásztor Tünde

Tésztás-tökös babsaláta

Tésztás-tökös babsaláta

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A tököt megpucoljuk, félcentis kockákra vágjuk, azután egy
evőkanálnyi olívaolajon üvegesre pároljuk. Meghintjük apróra vágott kaporral, és csak az utolsó pillanatokban sózzuk.
A zöldbabot 2-3 centis darabokra vágjuk, majd sós,
szódabikarbónás vízben leforrázzuk.

Öntet

Az öntethez az olívaolajat kikeverjük a mustárral, az
ecettel meg a zúzott fokhagymával. A tésztát, a tökkockákat, a zöldbabot meg az apróra vágott lila hagymát salátás tálba tesszük, és összeforgatjuk az öntettel. Csak tálalás előtt keverjük össze a nagyobb darabokra tépett salátával.

kaloria 350 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.