Forrás: Pásztor Tünde

Tepsis pirog sonkás gombával

Tepsis pirog sonkás gombával

A rizst megfuttatjuk egy kevés olajon, felengedjük másfélszeres mennyiségű vízzel, és egy kevés sóval ízesítve megpároljuk.
A gombát megtisztítjuk és cikkekre vágjuk – a kisebbeket elég csak félbe vágni –, azután egy kicsit átforgatjuk, megdinszteljük a forró vajon. Beletesszük a kockákra vágott sonkát, majd az egészet összekeverjük a párolt rizzsel. Hozzáadjuk az egész tojásokat, sóval, borsikafűvel és finomra aprított petrezselyem zöldjével ízesítjük.

Tészta

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, azután két részre osztjuk. Egyik felét lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk,
és kibélelünk vele egy kisebb tepsit úgy, hogy az oldalára is jusson a tésztából. Belekanalazzuk a tölteléket, és befedjük a másik, ugyancsak kinyújtott tésztalappal. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy a sütés közben
keletkező gőz szabadon távozhasson, ne repedjen meg a tésztánk. Tojással megkenjük, és 140 fokra előmelegített sütőben 70-80 perc alatt lassan megsütjük.

kaloria 790 CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.