Temesvári sertésborda

Temesvári sertésborda

A szalonnát kis kockára vágjuk és kisütjük a zsírját. A húst
felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, majd a
szalonna zsírján hirtelen megsütjük mindkét oldalát. A
húst kivesszük a serpenyőből és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra
vágott hagymát és a fokhagymát. A krumplit meghámozzuk, karikákra vágjuk, és a hagymás alapra tesszük. Megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Rátesszük a hússzeleteket, majd lassú tűzön még 20-25 percig pároljuk, egészen addig, amíg a hús és a krumpli is megpuhul.
Amikor kész, hozzáadjuk a tejfölt meg az összevágott
petrezselymet, ízlés szerint utánasózzuk és -borsozzuk,
végül az egészet összerotyogtatjuk. Forrón tálaljuk.

kaloria 570 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.