Ehhez az igazi jó házi sütihez nem kell sem különleges alapanyag, sem extra cukrásztudomány. Bármilyen kora nyári gyümölcsből készíthetjük, amit találunk a kertben vagy a sarki zöldségesnél. Elrontani meg nem lehet – a legrosszabb esetben majd kanalat adunk mellé, nem villát.

A PITÉHEZ

ELŐKÉSZÍTÉS: 25 perc - SÜTÉS: 35 perc. - Habosra keverjük az egész tojásokat a cukorral, aztán hozzáadjuk a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 5 percig elősütjük. Ezután kivesszük a tésztát a sütőből, és jöhet a rakomány.

A RAKOMÁNYHOZ

Amikor kivesszük a tésztát a sütőből, egyenletesen elosztjuk rajta a megtisztított, kimagozott, szükség szerint feldarabolt gyümölcsöket. A tejszínt elkeverjük a pudingporral, a cukorral, az egész tojásokkal és a tejföllel. Egyenletesen ráöntjük a gyümölcsök tetejére, és készre sütjük. Ha kihűlt, nagyobb kockákra vágjuk.