A konyhakész kacsát kívül-belül megsózzuk és bedörzsöljük őrölt borssal. Egy lábasban vajat hevítünk, beletesszük a kacsát, és mindegyik oldalán elősütjük. Ráöntjük a bort, a mustot meg egy kevés vizet, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha elpárolog a leve, kevés musttal és vízzel pótoljuk. A narancsok levéből és a cukorból szirupot főzünk. Amikor a kacsa puhulni kezd, ráöntjük, majd sütés közben többször megforgatjuk a szárnyast, hogy a húsa egyenletesen magába szívhassa a szirupot. Amikor a kacsa megpuhult, kiemeljük a mártásból és egy kiolajozott tepsibe tesszük. Mellé rakjuk a megmosott, leszemezett szőlőt és a dióbelet, majd a sütőbe téve ropogósra, pirosra sütjük. Ezután a kacsát feldaraboljuk, mellé tesszük a szőlőt meg a diót, majd rászűrjük a jól beforralt pecsenyelét.