Sztárkifőzde: Túrógombóc nagymamám receptje alapján

ELŐKÉSZÍTÉS: 30 perc – PIHENTETÉS: 30 perc – Felverem habbá a tojásfehérjét, majd a sárgájával együtt a tehéntúróhoz keverem. Elkeverem a masszában a grízt. Legalább félórát állni hagyom. Vajon megpirítom a zsemlemorzsát. Forrásban lévő vízbe gombócokat – vagy két kanállal formázott galuskaformákat – dobok. Amikor feljönnek a víz színére, kiveszem, és a zsemlemorzsába forgatom. Vaníliás cukorral kevert tejföllel kötelező meglocsolni. Nyáron epret is szoktam a gombócokba rejteni.

kaloria 380 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.