Ősz elején a szezon legjobb gyümölcstortái a színes szilvából, szőlőből, barackból készíthetők. Gyerekjáték ilyenkor ezeknek a mutatós tortáknak az összerakása. És a díszítésen sem kell sokat gondolkodni: elég pár szem félretett gyümölcs meg egy kis porcukor, és máris kész a remekmű.

A TÉSZTA:

ELŐKÉSZÍTÉS: 30 perc - PIHENTETÉS: 1 óra - SÜTÉS: 75 perc - Elkeverjük a lisztet a sütőporral, a cukorral és a keményítővel. Ráreszeljük a hideg vajat, majd összegyúrjuk az egész tojással. Hideg helyen egy órát pihentetjük. Utána kibéleljük vele egy 26 cm átmérőjű kerek forma alját úgy, hogy legyen egy kis pereme is.

A TÖLTELÉK:

A töltelékhez kikeverjük a vajat a cukrokkal, a reszelt citromhéjjal, a tojások sárgájával. Hozzádolgozzuk a túrót, a keményítőt, végül beleforgatjuk a fehérjékből vert habot. Belevegyítjük a kimagozott, feldarabolt szilvát. A tésztára töltjük, és 170 fokos sütőben 75 percig sütjük.