Forrás: Receptposta

Szász almás bukta

Megmossuk az almát, és forró sütőben körülbelül félóra alatt megsütjük. Utána még melegen lehúzzuk a héját, kiszedjük a csutkáját, és botmixerrel pürésítjük. Kikeverjük fahéjjal, vaníliás cukorral és ízlés szerint porcukorral.

Összegyúrjuk a tésztát a hozzávalókból. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól gyúrható legyen. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és 8 × 8 cm-es négyzetekre vágjuk. A közepére rakunk egy-egy kanálnyi tölteléket. A széleit felhajtjuk, összefogjuk. Kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe lerakjuk egymás mellé. A tetejét felvert tojással lekenjük, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

kaloria 140 CAL
ido 95 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.