Sült nyúlcomb babsalátával

Sült nyúlcomb babsalátával

A babot egy éjszakán át áztatom. Másnap leszűröm, fazékban felöntöm annyi hideg vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadom a babérlevelet, forralok rajta egyet, majd fedő
alatt, gyenge tűzön 45-50 percig főzöm. Sózom és hagyom
kihűlni. A nyúlcombokat kevés olajon, minden oldalán
megsütöm szép pirosra. A salátához a húsos paprikát megmosom, és apró darabokra vágom. A megtisztított hagymát kettévágom, majd nagyon vékony karikára szeletelem. A paradicsomot mosom, és cikkekre vágom. A borecetet a sóval, borssal, olívaolajjal salátástálba teszem, és összekeverem. A fokhagymát megtisztítom, és összezúzva az öntethez adom. A salátához előkészített zöldségeket összekeverem a leszűrt babbal és az öntettel. A salátát letakarva, kb. fél órán át érlelem. A majoránnát, bazsalikomot, kakukkfüvet nagyon finomra vágom, és azt is hozzákeverem. Friss bazsalikommal vagy más fűszernövénnyel díszítem, úgy kínálom a sült nyúlcombhoz.

kaloria 680 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.