Spenótos-túrós tekercs

Spenótos-túrós tekercs

Összegyúrjuk a tésztát a hozzávalókból, jól kidolgozzuk,
majd gombóccá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és
hagyjuk egy órát pihenni. Közben a spenótot megmossuk, megtisztítjuk, összevágjuk, sós vízben blansírozzuk. Leszűrjük és lehűtjük. Összekeverjük a túrót az egész tojással, sózzuk, borsozzuk. A szalonnát nagyon kicsi kockákra vágjuk. A sajtot lereszeljük. Végül elkészítjük a tölteléket: összekeverjük a kifacsart spenótot a szalonnával, a túróval, a sajttal, az összevágott petrezselyemmel. Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk a tésztát. Ráfektetjük egy lisztezett abroszra. Megkenjük a sűrített paradicsommal, és rásimítjuk a tölteléket. A konyharuha segítségével felcsavarjuk, konyhai kötözővel megkötjük. Egy tiszta konyharuhába csavarjuk, a két végét összekötjük. Sós vízben egy órán át főzzük. Leszedjük róla a konyharuhát. Ha kihűlt, felszeleteljük, és egy serpenyőben vajon megpirítjuk. Jól illik hozzá a paradicsomszósz.

kaloria 320 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.