Sertésszuz csicseriborsókrémmel és szezámos uborkasalátával

Sertésszuz csicseriborsókrémmel és szezámos uborkasalátával

A csicseriborsót éjszakára beáztatjuk, sós vízben puhára főzzük (12 babérlevelet adunk a főzővízhez). A kész csicseriborsóból körülbelül 8 evőkanálnyit félrerakunk, a többit sima krémmé turmixoljuk (szükség esetén a főzővízzel hígítjuk), végül hozzákeverjük az egészben maradt szemeket. Az uborkákból zöldségpucolóval hosszú, vékony szeleteket metélünk. A balzsamecetet és az olívaolajat egy kávéskanálnyi frissen reszelt gyömbérrel botmixerrel összedolgozzuk, ízlés szerint sózzuk. A szezámmagot szárazon megpirítjuk egy serpenyőben. Összeforgatjuk az uborkacsíkokat a balzsamecetes öntettel és a szezámmaggal. A szüzet lehártyázzuk, sózzuk-borsozzuk. Egy serpenyoben erős lángon körbepirítjuk, majd 180 fokos sütoben 7 percig sütjük. Érmékre szeletelve tálaljuk a csicseriborsókrémmel és a különleges uborkasalátával.

kaloria 420 CAL
ido 105 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.