A sajt- és a zöldségleves ízletes kombinációjaként ajánlom figyelmükbe ráadásként az alábbi levest. Előzőleg egy-két órára beáztatom a sárgaborsót. Felforralok kb. 1,5 liter vizet, és a húsleveskockát beledobom. A vékony szeletekre vágott fokhagymát beleteszem, majd a beáztatott borsót leszűrve hozzáöntöm. Lassú tűzön 20-30 percig főzöm, és ügyelek arra, nehogy odaégjen az alja. Ha szétfőtt a borsó, krumplinyomóval széttöröm vagy botmixerrel – így gyorsabb és könnyebb – pépesítem. Két-három kanálnyit kiveszek a borsóléből, csomómentesre keverem a tejszínnel, majd visszaöntöm a levesbe. A sajtot belereszelem, és ha elolvadt, következhet a fűszerezés sóval, borssal. Végül a felkockázott zsemlét külön edénykében kevés olajon megpirítom, s tálaláskor levesbetétként kínálom.