Forrás: Pásztor Tünde

Sajtpuding újhagymás csirkecsíkokkal

Újhagymás csirkecsíkok

A csirkemellet csíkokra vágjuk, és egy kevés forró olajon átforgatjuk. Megsózzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a nagyobb darabokra vágott újhagymát meg a lehéjazott paradicsomot kockákra vágva. Beletesszük a felcsíkozott
bazsalikomleveleket, és percek alatt készre sütjük.

Sajtpuding

A sajtot megreszeljük, majd teflonserpenyőben felhevítjük. Amikor olvadni kezd, hozzáöntjük a tejet, és kevergetve addig főzzük, amíg a sajt felveszi a tejet és sűrű massza lesz belőle. Beletesszük a vajat meg a lisztet, és csomómentesre kikeverjük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. A masszával háromnegyedig megtöltünk egy kivajazott pudingformát, és 160-180 fokon 5 percig sütjük. Ekkor mérsékeljük a tüzet, és még körülbelül félórát sütjük, hogy a közepe
is biztosan átsüljön.

kaloria 610 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.