Sajtos csőtésztafelfújt

Sajtos csőtésztafelfújt

A tésztát bőséges, sós vízben harapáskeményre főzöm, majd leszűröm. A parajról a szárát és a sérült, megbarnult
részeket eltávolítom, jól megmosom, leszűröm (készülhet mirelitből is). A vajat egy fazékban megolvasztom, a parajleveleket a zúzott fokhagymával beleteszem. Sóval, őrölt feketeborssal és reszelt szerecsendióval fűszerezem, majd megpárolom.
Ha minden előkészülettel megvagyok, a főtt tésztát, a sonkát és a parajt rétegelve egy kiolajozott formába rakosgatom. A mascarponemártással egyenletesen leöntöm úgy, hogy a formát kitöltse. Gauda sajttal megszórom, majd 200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütöm.

Mártás

A mártáshoz a mascarponét az édes tejszínnel simára habarom. Belekeverem a felvert tojásokat, sóval, borssal ízesítem.

kaloria 570 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.