Ropogós epertorta

Habcsókalap

Kemény habot verünk a tojások fehérjéből, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Habzsákba töltjük,
és egy sütőpapírral bélelt tepsire egy 24 cm átmérőjű kört nyomunk belőle. 75 fokra előmelegített sütőben négy órán át szárítjuk.

Omlós tészta

Az omlós tésztához összemorzsoljuk a vajat a liszttel, majd az összes többi hozzávalóval gyorsan összegyúrjuk.
Fóliába csavarjuk, és legalább 30 percig hideg helyen pihentetjük. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű formát.
Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, belerakjuk a formába, és 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül
20 perc alatt megsütjük.

Piskóta

A piskótához habosra keverjük a tojások sárgáját 3 evőkanál vízzel és a cukorral. Habbá verjük a fehérjéket,
és beleforgatjuk a cukros masszába. Összekeverjük a lisztet a keményítővel és a sütőporral, összevegyítjük a tojáshabbal. 24 cm átmérőjű kizsírozott formába töltjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük. Rácsra
borítjuk, és kihűtjük.

Töltelék

A földicseresznye leveleit lehántjuk, az epret megtisztítjuk. Megmossuk, leszárítjuk mindet. Egy kisebb részt félreteszünk a díszítéshez, a többit felaprítjuk, és egy tálban összekeverjük. 3,5 dl tejszínből 15 dkg porcukorral kemény habot verünk. A zselatint beáztatjuk, kinyomkodjuk, kevés meleg vízben feloldjuk. Összekeverjük a gyümölcsökkel, beleszórjuk az összetört grillázst, majd beleforgatjuk a felvert habot is. A habcsóklap tetejére simítjuk. A tetejére fektetjük a piskótakarikát, finoman rányomjuk, és legalább két órán át a hűtőben pihentetjük. Levesszük a tortagyűrűt. A maradék tejszínből 5 dkg porcukorral habot verünk, és kívülről bevonjuk vele a tortát. A félretett gyümölcsökkel díszítjük, rögtön tálaljuk.

Grillázs házilag

A mogyorót és a mandulát megtisztítjuk a külső, barna
héjától, a dión természetesen rajta maradhat a nehezen leoperálható belső, barna héja. Egy deszkán durvára törjük a magféleségeket. Egy hőálló, lapos felületre (fémtálca, tányér, tepsi) sütőpapírt terítünk, alaposan megkenjük olajjal. Egy kislábasba szórjuk a cukrot, és – időnként megkeverve – kis lángon addig pirítjuk, míg halványbarnára karamellizálódik. Ekkor beleszórjuk a tört magokat, összeforgatjuk, és már vesszük is le. Vékonyan elsimítjuk az olajos papíron. Pár perc alatt megdermed. Tetszés szerinti méretűre összetörjük.

kaloria 400 CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.