Ropogós csirkecomb

A combokat kicsontozzuk, sóval, borssal és kakukkfűvel fűszerezzük. Forró serpenyőben, vaj és olaj keverékében egy kicsit elősütjük, majd a saját levében – vagy ha nem enged elég levet, fél deci vizet aláöntve –, fedő alatt megpároljuk. Amikor a hús puha, levesszük a fedőt, és a bőrét ropogósra pirítjuk.

Mediterrán rizs

A rizst egy evőkanálnyi olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 2 bögrényi forró vízzel, és sóval ízesítve megpároljuk. Az aszalt gyümölcsöket kis kockákra vágjuk, egy kevés vajon megfuttatjuk, felöntjük fél deci vízzel vagy húslével, és pár perc alatt egy kicsit felpuhítjuk. A párolt rizst összekeverjük az aszalt gyümölcsökkel, és a csirkecombokkal együtt tálaljuk.