Forrás: Pásztor Tünde

Rizses zúza kelkáposztával sütve

Rizses zúza kelkáposztával sütve

Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük egy kevés olajon. Hozzáadjuk a megtisztított, körülbelül 2 centis kockákra vágott zúzát, a feldarabolt paprikát meg a paradicsomot, és sóval, borssal, zúzott fokhagymával, pirospaprikával fűszerezzük. Öntünk rá egy kis vizet, azután szakaszosan pároljuk, mint a pörköltet – ha elfő a leve, adunk hozzá egy kevés vizet. Addig főzzük lassú tűzön, amíg a zúza tökéletesen meg nem puhul.
Közben a káposztát leveleire szedjük, a vastag torzsáját
kivágjuk, és sós-szódabikarbónás vízben leforrázzuk.
A rizst egy kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, és megpároljuk. A puhára főtt zúzát szűrőlapáttal kiszedjük a szaftjából, azután összekeverjük a rizzsel meg 10 dkg reszelt sajttal. A tölteléket begöngyöljük a kelkáposztalevelekbe, ahogy a töltött káposztát szokás. A csomagokat tűzálló tálba vagy tepsibe sorakoztatjuk, meglocsoljuk a zúzapörkölt szaftjával, és megszórjuk reszelt sajttal. Körülbelül 20 percig sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben.

kaloria 550 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.