Forrás: Pásztor Tünde

Rizses hússal töltött derelye

Töltelék

Az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk.
Megszórjuk a fűszerekkel – sóval, borssal, majoránnával, köménymaggal, pirospaprikával –, majd rátesszük a darált húst. Jól átforgatjuk a fűszeres zsiradékon, és egy deci vizet aláöntve megpároljuk.
Kevés olajon üvegesre pirítjuk a rizst, felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.

Derelye

A lisztből meg a tojásokból egy csipetnyi sóval tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és egyik
felére a hústöltelékből kis kupacokat kanalazunk. Körülöttük megkenjük a tésztát felvert tojással, azután ráhajtjuk a másik felét is. A halmok körül jól lenyomkodjuk, azután derelyevágóval négyszögeket vágunk úgy, hogy mindegyik közepében hústöltelék legyen. A derelyéket forrásban lévő sós vízben kifőzzük, szitalapáttal kiszedjük.
Olajban megpirítjuk a morzsát, beletesszük a kifőzött tésztát, és óvatosan összekeverjük. A derelyét pirított szalonnakockákkal a tetején, tejföllel meglocsolva tálaljuk.

kaloria 890 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.