Szilágyi Istvánné (Balkány) régi kedves levelezőnk, sok-sok jó receptet kaptunk tőle az évek folyamán. Mint írja, konyhája tele van (illetve csak volt) mindenféle innen-onnan kapott kis cetlivel, most viszont a 16 éves lánya egy nagy füzetbe rendezgette és ragasztotta mindet. Így biztosan nem fognak elkallódni. A leves a szabolcsiak legkedvesebb gyümölcséből készül, a lángos pedig régi családi recept, már nagymamája is (aki már 110 éves lenne, ha élne) így készítette. Mindig kéznél van: nem kell sokáig keleszteni, és pár napig eláll a tészta a hűtőszekrényben is.

A gyümölcsöket megmossuk, meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. Belerakjuk egy fazékba, öntünk rá két liter vizet. Hozzáadjuk a fahéjat, a cukrot, a citromhéjat és a sót. Néhány percig forraljuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel, és hőkiegyenlítéssel a forrásban lévő levesbe öntjük. Hozzáadjuk a rizst és a jól megmosott mazsolát. Még körülbelül tíz percig forraljuk. Hagyjuk egy kicsit állni. Melegen és hidegen is tálalhatjuk.