Forrás: Pásztor Tünde

Rakott cannelloni kölesrizottóval

Rakott cannelloni kölesrizottóval

Előfőzzük a tésztát, azaz forró, sós vízbe dobjuk, és 3-5 percig főzzük. Ekkor hideg vízbe átrakjuk, felhasználásig ott tartjuk. Finomra vágjuk a vöröshagymát, üvegesre dinszteljük az evőkanálnyi vajon. Rádobjuk a megmosott, átválogatott kölest, kicsit megpirítjuk, majd folyamatosan, merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet vagy a vizet, összesen körülbelül háromszoros mennyiségre lesz szükség. Ha már puha a köles, megkóstoljuk, ha kell, adunk még hozzá egy kis sót. Reszelünk rá csipetnyi szerecsendiót. Hozzákeverjük a reszelt sajtot és a csíkokra vágott párizsit (ha hús nélkül szeretnénk elkészíteni, akkor párizsi helyett reszelt füstölt sajtot teszünk hozzá). Habzsák vagy kanál segítségével betöltjük
a félig főtt tésztarudakat, és vajjal kikent sütőformába sorakoztatjuk. Ha maradt volna a töltelékből, rákenjük a megtöltött csövek tetejére. A tetejére reszelünk még sajtot, és forró sütőben pár perc alatt összesütjük. Zöldsalátával tálaljuk.

kaloria 600 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.