Forrás: Ványi László

Pulykazúzaleves mákos gombóccal

Pulykazúzaleves mákos gombóccal

A zúzát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, és bő vízben leforrázzuk. Első levét leöntjük, utána kb. 2 liter
hideg vízben feltesszük főni. Amikor félpuha, beletesszük a kockákra vágott sárga- meg fehérrépát, és a megtisztított vöröshagymát egészben (a hagymát a végén kivesszük). A levest megsózzuk, borsozzuk, és lassan, csendesen főzzük.

Gombóc

Közben a burgonyát megtisztítjuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, még forrón áttörjük és hagyjuk kihűlni.
Belekeverjük a tojást, a lisztet meg a mákot, majd az egészet összedolgozzuk. Vizes kézzel vagy evőkanállal
kis gombócokat szaggatunk a lassan fövő levesbe, és kb. 5 perc alatt kifőzzük. Apróra vágott petrezselyemmel
meghintve, forrón tálaljuk.

kaloria 270 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.