Forrás: Ványi László

Pulykacomb betyárosan

Pulykacomb betyárosan

A megmosott pulykacombot szárazra töröljük, porcelán- vagy üvegtálba tesszük, és ráöntjük a páclevet. Lefedjük, majd 2-3 napra a hűtőszekrénybe tesszük. A húst kivesszük a pácból, megtöröljük, és megkenjük őrölt borssal, majoránnával, pirospaprikával és sóval elkevert fűszeres olajjal. A tetejét betakarjuk füstöltszalonna-szeletekkel. Kiolajozott tepsibe fektetjük, egy kis vizet öntünk alá, és lefedjük fóliával. Közepesen meleg sütőben puhára sütjük, közben a pecsenyelével locsolgatjuk. Amikor a hús megpuhult, levesszük a fóliát, és ropogós pirosra sütjük a tetejét. Párolt rizzsel és idénysalátával adjuk az asztalra.

Pác

A pácléhez a megtisztított hagymát és a sárgarépát felszeleteljük, a zellert cikkekre vágjuk. Az ecetet felengedjük fél liter vízzel, beletesszük a fűszereket és az összevágott zöldségeket, majd felforraljuk és kihűtjük.

kaloria 590 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.