A pulykamellet szalonnával megtűzdeljük, és egy nagy serpenyőbe tesszük. Megsózzuk, leöntjük forró zsírral, és a sütőben szép világosra sütjük. Félidőben mellé tesszük a megmosott és vékony szeletekre vágott gombát, kevés sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, így sütjük a pulykát puhára. Ezután a húst kiemeljük a serpenyőből (a gomba benne marad), és elkészítjük a mártást. A pecsenye zsírját leöntjük, csak az alján hagyunk benne egy kevés levet. Hozzáadjuk a vajat, felforrósítjuk, megpirítjuk benne a lisztet és feleresztjük a húslevessel. Ha felforrt, hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tojássárgáját, és jól összekeverjük. A pulyka mellét lefejtjük a csontról, szépen felszeleteljük, majd a szeleteket visszahelyezzük a csontra, és melléöntjük a tejszínes gombamártást. Tálalás előtt petrezselyem zöldjével díszítjük. Pirított burgonyával és idénysalátával tálaljuk.