Két malacfejet sós, borsos, babérleveles, vöröshagymás, fokhagymás lében jó puhára főzünk, és utána kicsontozunk (kellenek a kollagénben gazdag szövetek is). A kicsontozott húst összekeverjük a szűrt főzőlével úgy, hogy olyan állagot kapjunk, mint a hurkatöltelék. Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal. Vágott petrezselyemmel megszórjuk a formánk alját, erre adagolunk egy réteg kicsontozott fejhúst. Majd petrezselyem és apróra vágott csemegeuborka következik. Megint egy sor fejhús, majd megismételjük a rétegezést. A végén a kocsonyás főzőlével teleöntjük a formánkat, majd 24 órán keresztül préseljük (egy vízzel teli őzgerincformát helyezünk a tetejére). Köretként marinált zöldségeket kínálhatunk. A marinált zöldséghez a zöldségeket (cukkini, padlizsán, sárgarépa) hosszanti irányban vékonyra felszeleteljük. Sóval, borssal ízesítjük, körülbelül 10 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, citromlével és petrezselyem zöldjével fűszerezzük, olívaolajban egy napig érleljük.