Pityókos harcsa paradicsommártásban

Pityókos harcsa paradicsommártásban

A halat vásárlás után folyó vízben leöblítjük, lecsepegtetjük, konyharuhán leszárítjuk, és felszeleteljük. A szeletek mindkét oldalát meglocsoljuk citromlével, majd hagyjuk állni, amíg a mártás elkészül. A mártáshoz a felforrósított olajba beledobjuk az összezúzott fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét meg a halalaplét. (Ha nincs alaplevünk, kevés vízzel helyettesíthetjük.) Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral, és felforraljuk. A halszeleteket kivajazott tűzálló tálra helyezzük, majd ráöntjük a mártást, úgy, hogy ellepje, beborítsa a szeleteket. Alufóliával lezárjuk, és előmelegített sütőben, kb. 30 percig pároljuk. Harapós keményre kifőzött spagettivel tálaljuk.

kaloria 400 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.