A burgonyát megkapargatjuk, alaposan megmossuk, majd egy teflonedényben kevés olajon, kétcsipetnyi sóval fedő alatt puhára pároljuk. A halszeleteket lebőrözzük, beirdaljuk, megsózzuk. Lisztben megforgatjuk, és egy serpenyőben kevés zsiradékon kicsit megpirítjuk, elősütjük, csak az íze kedvéért. A hal sütése után megmaradt olajban megfuttatjuk az aprított fokhagymát. Rádobjuk a megtisztított, megmosott, lecsepegtetett, összevágott spenótot, jól összeforgatjuk, s addig pároljuk, fonnyasztjuk, amíg összeesik. (Ha nem fér egyszerre az edénybe, 2-3 adagban végezzük el ezt a műveletet.) A párolt spenótot szűrőbe szedjük, lecsepegtetjük, ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Egyik felének a közepén sorba rendezzük a karikákra vágott burgonyát, rátesszük az elősütött pontyszeleteket. A halra ráhalmozzuk a fokhagymás párolt parajt, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, a széleket pedig jól benyomkodjuk. Vizes kenőtollal kicsit megkenegetjük, hogy sütés közben ne nyíljon szét. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.