Paradicsomleves kecskesajtos derelyével

Paradicsomleves

Összegyúrjuk a derelyéhez a kétféle lisztet a tojássárgájákkal, majd egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. A paradicsomok héját az alsó felükön kereszt alakban bevágjuk, fél percre forró vízbe tesszük őket, majd átrakjuk jeges vízbe, héjukat lehúzzuk. A megtisztított zellert és répát vékony szeletekre vágjuk, a paradicsommal együtt föltesszük főni annyi vízzel, hogy épp ellepje. A vöröshagymát félbe vágva, a fűszereket
fűszerzacskóba kötve adjuk hozzá. Sózzuk. Fedő alatt másfél órán át főzzük. Kidobjuk belőle a fűszerzacskót és a hagymát. Összeturmixoljuk, majd átszűrjük.

Kecskesajtos derelye

Összedolgozzuk a kecskesajtot és a sajtkrémet a töltelékhez. Finomra vágott kakukkfüvet és metélőhagymát adunk hozzá, szükség szerint sózzuk.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, 6 cm átmérőjű köröket szúrunk belőle, a körök közepére szétosszuk a tölteléket. Félbehajtjuk a köröket, szélüket villával lenyomkodjuk. Forrásban lévő sós vízben 2,5 percet főzzük. A forró levesben tálaljuk.

kaloria 240 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.