Panna cotta meleg meggymártással

Panna cotta

Felforrósítjuk a tejszínt, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat,
a vanília kikapart belsejét meg a reszelt gyömbért, és
gyenge tűzön körülbelül 5 percig főzzük. A megpuhított
és kinyomkodott zselatint feloldjuk a tejszínben, majd az
edényt levesszük a tűzről, és alaposan elkeverjük. Hagyjuk
langyosra hűlni. Átkeverjük a krémet, majd vízzel kiöblített
formákba töltjük. A hűtőben körülbelül 3 óra alatt
megdermesztjük.

Meleg meggymártás

A meggyet a levével és ízlés szerint 1-2 evőkanál cukorral
együtt felforraljuk. Belekeverjük az ételkeményítőt, s azzal
még egyszer felfőzzük. A panna cottát tányérokra borítjuk
(egyszerűbb, ha a forma alját forró vízbe mártjuk),
és a meleg mártással körítve, fahéjrudacskákkal és citromhéjforgáccsal díszítve kínáljuk.

kaloria 480 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.