A gombát alaposan megtisztítjuk és megmossuk. A nagyobbakat félbe-, négybe vagy szeletekre vágjuk. Egy fazékba beleöntjük az ecetet, a fehérbort, a cukrot, a szemes borsot, 11 szál kakukkfüvet, a rozmaringot és a sót. Felforraljuk, és mérsékelt tűzön nagyjából 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a gombát, és további 5 percig főzzük, hogy még roppanós maradjon. Azután átszűrjük, a gombát lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni, majd felitatjuk róla a nedvességet. Az olajat elkeverjük egy kevés sóval, majd ízlés szerint kakukkfűvel, babérlevéllel, rozmaringgal, fokhagymával, zsályával és petrezselyemmel fűszerezzük. A gombát az üvegekbe töltjük, ráöntjük a zöldfűszeres olajat úgy, hogy teljesen elfedje. Az olajban eltett gomba hideg helyen néhány hónapig eláll.