Oláh palacsinta

Oláh palacsinta

A tojást és a sót a vízzel összekeverjük, és annyi lisztet
adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható, lágy tésztát kapjunk. Vékonyra kinyújtjuk, és olvasztott zsírral megkenjük. Amikor a zsír megdermedt, feltekerjük, mint a bejglit. 5 centis darabokra vágjuk, a két végét összenyomjuk. A gyúrótáblára lerakjuk úgy, hogy az egyik vége alulra kerüljön, a másik meg felül legyen. A darabokat vékonyra kinyújtjuk, és forró olajban kisütjük. Megszórhatjuk vaníliás porcukorral, de vaníliás
pudingporból krémet is készíthetünk.

Krém

A krémhez a pudingport, a cukrot és a tojássárgáját kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, és a tűzről levéve a keveréket hozzáöntjük, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Még forrón hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. Jól elkeverjük, és ha kihűlt, megkenünk egy kihűlt, sült palacsintát. Egy másikkal beborítjuk, és porcukorral megszórjuk. Aki sósan szereti, kenje meg sajtkrémmel, és szórja meg reszelt sajttal.

kaloria 250 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.