Vissza
GEO
Vidék íze

Burgundi marhahús

Hozzávalók: 4 személyre

- 1 kg újkrumpli
- 24 gyöngyhagyma
őrölt bors

- 1 babérlevél
- 1 csokor kakukkfű
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 mogyoróhagyma
- 1,5 dl marhahúsleves
- 5 dkg bacon
- 2 dl burgundi vörösbor
- 1/2 dl konyak
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 80 dkg marhalapocka
- 1 dl olívaolaj
- 5 dkg gomba

Egy nagy lábasban felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a kockákra vágott húst, és körülbelül 7 perc alatt megpirítjuk minden oldalán. Hozzáadjuk a kockákra vágott vöröshagymát meg a répát, és közepes lángon tovább sütjük 3-4 percig. Meghintjük liszttel, és kevergetve addig pirítjuk, amíg színt kap. A lábast levesszük a tűzről, ráöntjük a konyakot és meggyújtjuk. Amikor a láng elhal, hozzáöntjük a bort, a húslevest, hozzáadjuk a szeletelt mogyoróhagymát, a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, a babérlevelet meg a zöldfűszereket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon, fedő alatt körülbelül másfél óráig főzzük. A keletkező habot időnként leszedjük róla. Közben a megtisztított gyöngyhagymát egy másik lábasban puhára pároljuk, a burgonyát sós vízben külön megfőzzük. Egy kis serpenyőben megpirítjuk a kockákra vágott szalonnát, hozzáadjuk a negyedekre vágott gombát, és 4-5 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, azután a gombát egy tálba szedjük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a leszűrt gyöngyhagymát. Amikor a hús puhára főtt, tálba szedjük, hozzáadjuk a gyöngyhagymát, a burgonyát, a gombát meg a bacont, és a sűrűre beforralt pecsenyelével meglocsolva tálaljuk.

A recepthez tartozó képek