Vissza
GEO
Vidék íze

Borjúrizottó

forrás: Pásztor Tünde

Hozzávalók: 4 személyre

színes bors
- 1 gerezd fokhagyma

- 2 vöröshagyma
- 10+3 dkg vaj
- 50 dkg rizottó rizs
- 20 dkg Pannónia sajt
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 50 dkg vegyes zöldség
- 40 dkg borjúlapocka

A vajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, rátesszük a kisebb kockákra vágott húst, majd a saját levében puhára pároljuk. (Ha elfő a leve, kevés vízzel pótoljuk.) Sóval, zúzott fokhagymával ízesítjük, durvára őrölt színes borsot is tehetünk bele, ízlés szerint. Amíg a hús párolódik, a zöldségeketó megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, és a forró vajon kissé megfuttatjuk. A petrezselymet finomra aprítjuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a rizst, és felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ezzel tovább pároljuk, majd amikor a rizs is majdnem elkészült, beletesszük a zöldségeket, és azzal főzzük készre. Végül összeforgatjuk a vágott petrezselyemmel és a reszelt sajt felével, ami kicsit összefogja majd a rizottónkat. A maradék reszelt sajttal tálaláskor szórjuk meg az étel tetejét.

A recepthez tartozó képek