A pulykahúsból 1,5 cm átmérőjű, hosszú csíkokat vágunk, majd a húscsíkokat besózzuk. A fokhagymából 2-3 gerezdet félreteszünk, a többit lereszeljük vagy összenyomjuk, és elkeverjük 3 dl olajjal. Az előkészített húst beletesszük a fokhagymás olajba, és legalább egy éjszakát érleljük a pácban, de akár 1-2 napig is benne hagyhatjuk, ettől csak ízletesebb lesz. Az üvegtésztát egy órára enyhén sós, forró vízbe áztatjuk, hogy jól megszívja magát. Amikor kellőképpen átázott, leszűrjük és lecsepegtetjük. A félretett fokhagymát apróra vágjuk, összekeverjük fél deci olajjal, és belerakjuk a feldarabolt hagymát meg az angol zellert. Az egyik uborkát vékony csíkokra szeljük, s azt is hozzáadjuk. A zöldségeket sóval és durva borssal fűszerezzük, majd belekeverjük a tésztát. A tésztaköretet félretesszük, hogy egy kicsit összeérjenek benne az ízek, közben elkészítjük a húst: az uborkát előbb hosszában félbevágjuk, azután ujjnyi vastagra daraboljuk. Megsózzuk, a húscsíkokkal váltakozva nyársra húzzuk, majd kevés forró olajon a nyársak minden oldalát megsütjük. Tálaláskor a tányérokba szedjük a tésztát, és a tetejére rakjuk a húsnyársakat.